Костадин Костадинов с втори ултиматум за зеления сертификат

От "Възраждане" искат оставката на здравния министър проф. Асена Сербезова заради случая с починалата пред Спешно отделение във Враца

Свят 06.02.2022 13:20 4453 0
Костадин Костадинов с втори ултиматум за зеления сертификат

Ако обещанието за отпадането на зеления сертификат до края на април не бъде спазено, ще протестираме. Но мисля все пак, че здравият разум ще надделее. Това заяви лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов пред Нова тв.

Той допълни, че според него няма никакво съотношение между процента на ваксинация лица и този на заразяемост.

След разговора с премиера Кирил Петков от началото на февруари, в който лидерът на "Възраждане" - Костадин Костадинов твърди, че е бил уверен от него, че до края на април зеленият сертификат ще отпадне, към днешна дата министър-председателят казва, че срок не си е поставял.

Костадинов каза отново, че от "Възраждане" искат оставката на здравния министър проф. Асена Сербезова заради случая с починалата жена пред Спешно отделение във Враца.

По думите на лидера на партията причина за забавеното приемане на пациенти във всички спешни центрове в страната се дължи на противоепидемичните правила.

Костадин Костадинов е категоричен, че ще обжалва глобите, наложени на част от депутатите от "Възраждане" за неносене на предпазни маски в парламента.

"Законът ни дава това право и от него са се възползвали над 50 000 души у нас", заяви лидерът на партията.

Преди дни от РЗИ-София констатираха, че цялата парламентарна група на "Възраждане", петима депутати от ГЕРБ, двама от "Има такъв народ" и един от "Демократична България" не спазват противоепидемичните мерки.

На нарушителите са изпратени покани да се явят в РЗИ-София, където ще им бъдат връчени актове за административно нарушение. Глобите за физически лица са от 300 до 1000 лева.

Припомняме, че в средата на януари лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов постави ултиматум към управляващите.

"Или премахват сертификата, или влизаме в парламента и МС!", обяви тогава Костадинов и даде срок на премиера Кирил Петков, в които да създаде работна група, която да направи оценка на ефективността на зеления сертификат.

"С протеста дадохме урок по демокрация, самодостойнство, самоуважение, чест и доблест", обяви Костадинов във видеобръщение във "Фейсбук", защото тогава бе под карантина след заседанието на КСНС при президента, когато се оказа, че председателят на парламента Никола Минчев е положителен за коронавирус.

Акценти

Изпрати новина