Страната ни е засилила охраната на АЕЦ "Козлодуй" и други обекти от национална сигурност. Това заяви премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента малко след края на заседанието, на което депутатите гласуваха бюджета за 2022 година. 

"Определени са точните обекти от национална сигурност у нас и сме засилили охраната им. Даже сме включили в охраната и някои нетрадиционни инфраструктури, за да сме сигурни, че няма заплаха от някакви нерегламентирани действия от когото и да е било. Има контрол", успокои Петков, цитиран от dariknews.bg.

На фона на военното напрежение в Украйна, освен български, има и много украински граждани, които искат да дойдат в България, каза още министър-председателят. 

"Това, което дойде последно като информация до мен, е за 2000 украинци. Те са едни от най-квалифицираните граждани на Украйна, хора от IT сектора, понеже знаят, че у нас има добър IT сектор и са избрали България като дестинация. Много хора тръгват и към Полша. Всички европейски страни се обединихме, че правим всичко въдможно да помогнем и да сме съпричастни. Трябва да покажем, че сме едно европейско семейство", допълни Петков.