След края на неформалния Европейски съвет, който се проведе във Франция, министър-председателят Кирил Петков отива на посещение в Турция, където ще участва във второто издание на Международния дипломатически форум в Анталия, съобщиха от пресслужбата на правителството.

В събитието, което ще продължи до 13-и март, участие ще вземат държавни и правителствени ръководители и външни министри от цял свят, както и представители на бизнеса, академичните среди, неправителствения сектор.

Петков ще проведе и работна среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Сред темите на срещата са актуални въпроси от двустранните отношения и възможностите за сътрудничество, като и последните развития в регионален и международен план. 

Премиерът уточни в Париж, че на предстоящата среща с Ердоган иска да бъдат обсъдени общи проекти, като даде пример с достъпа на България до азерски газ, който минава през Турция.

"Вече се срещах с всички съседки, това е добра причина да се видим. Искам да бъде първоначална среща, да имаме директен контакт с Турция. Да мислим за общи неща", отбеляза Петков.