Отсега се вижда, че еднопартийно управление няма да има. Затова още отсега партиите трябва да заложат на диалога за формиране на правителство след изборите. Това обобщение направи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след близо час разговори при президента Румен Радев. 

"Формирането на правителство в този парламент е невъзможно. Народната поговорка казва, че къщата е такава, каквато е основата. А основата на това НС тръгна с реваншизма, с противопоставянето, омразата, лъжата, арогантността, самонадеяността, самодостатъчността. Обобщено казано - основата е липсата на диалог", заяви лидерът на ДПС.

" Видяхме, че при наличието на толкова много кризи - социална, бежанска, икономическа, от политическа гледна точка би трябвало власт и опозиция да са в диалог в търсене на решения. Такъв обаче липсваше", настоя той. И отново подчерта, че 47-то НС няма как да излъчи стабилно и отговорно правителство. Затова всички трябва да си вземат поука от последните 12-13 г., от моделите и начините за правене на политика, добави Карадайъ. Само тогава наистина ще има решение, според него. 

По думите му червените линии, отрицанието и омразата се ползват от политически сили, които нямат политически цели, платформи и нямат какво да предложат на българските граждани като виждане.