Днес в Народното събрание трябваше да бъдат клетвопрестъпниците и нарушителите на Конституцията и законите в страната Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви в свое изказване лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той заяви, че няма как да отговори дали покрепя ултиматума от страна на руския посланик Елеонора Митрофанова: 

„Ултиматумът на Митрофанова го познаваме в медиите. Точно затова трябва да видим какво сме направили ние от страна на държавата. Няма как да подкрепим ултиматум, когато законно гоним дипломати, които застрашават сигурността ни“, допълни той.

„Кирил Петков и Асен Василев трябва да бъдат тук в НС, за да се изясни какви действия са извършвани и дали са в рамките на закона. Ние сме за изгонването на дипломати, които застрашават националната сигурност на България. Но трябва да започнем оттам, за да влезем в детайли. Ако припомним, че ЕС взе решение за обща политика и общи действие от началото на агресията в Украйна. Има много неща, които трябва да се вземат предвид. Но тях в момента ги няма. ние снощи чухме една информация, която води до съмнение за нарушаване на законите“, заяви Карадайъ.