Десни болшевици, прегърнати с комунисти, се опитват по всякакъв начин да задържат узурпираната от задкулисието власт, смята лидерът на ДПС

 И след гласуването на дневния ред на парламента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ продължи да атакува партиите от управляващата коалиция в комунизъм. В парламентарните кулоари той повтори тезата си от пленарна зала, че през законовата програма БСП са се опитали да решат партийните си проблеми, пише 24 часа.

"Теми, които са за партийни форуми, има опит да бъдат вкключени в дневния ред на НС, наистина ме изненада. Както имахме възможност и да го кажем от трибуната на НС, през 1991 г. комунистическата конституция бе отменена, член първи вече го няма. И темите за партийни форуми се разглеждат там, а не в Народното събрание. Водещата роля на комунистическата партия вече я няма. За нас донякъде е разбираемо, защото се нагледахме на опитите за реставрация на комунизма от десните болшевици и столетницата - комунисти", заяви Карадайъ.

"Тези, за които нарушаването на законите в страната стана норма, говоря за провала на Прокопиев и тази власт на лъжата, не пожелаха да се реши въпроса с КЕВР. Няма никаква надежда, че този въпрос може да се разглежда този въпрос. От едни записи видяхме, че десни болшевици, прегърнати с комунисти се опитват по всякакъв начин да задържат узурпираната от задкулисието власт", добави още лидерът на ДПС, избягвайки отговр на въпроса трябва ли парламентът да продължи да работи до приемането на определени законови текстове.