Президентът Румен Радев благодари на представителите на „Демократична България“, че са поддържали фокуса върху темата за съдебната реформа у нас. Това се случи по време на консултациите при „Дондуков“ 2.

„При връчването на мандата на „Продължаваме Промяната“, аз предупредих, че ако не се предприемат значителни реформи  в първите 100 дни, статуквото ще поиска реванш. Виждаме ефекта от липсата на такава реформа. Има крачки за промяна на съдебната система, но не са достатъчно. Аз вярвам, че вие ще продължите с тези усилия и в рамките на това народно събрание, предстои изключително много работа. Аз разчитам на вашия политически опит и разум да намерите баланс между това да се свърши работата и да има разбирателство“, заяви Радев.

Според Христо Иванов има голяма криза в политическата класа у нас.  

„Кризата има още един аспект и това е кризата на политическата класа, всичко е твърде лично, оказа се, че е невъзможно да се водят разговори за важни неща.  Надявам се, че въпреки всички затруднения консултациите  в президентството ще се случат с участието на всички.  Много важно е да се направи опит  за съставяне на правителство с първия мандат, тъй той е най-натоварен с очаквания да се продължи управлението, колкото и това да е трудно.  В този момент има неспособност да се фокусираме върху важните неща“, заяви Иванов.

Според него нови избори няма да дадат магическо решение, българската политическа класа не знае къде се намира и как да си оформи приоритетите.