Предполагам, че за хората, които ме познават, е ясно какъв партиец мога да бъда. Но да кажем, че това е моят начин да дам знак на хората, че в "Продължаваме промяната" всичко е чисто и затова аз съм част от тях. Това заяви депутатът Христо Петров от "Продължаваме промяната" пред Нова тв.

За участието си в законодателната власт той каза, че е свикнал в живота му всичко да се случва по-бързо, а в парламента нещата стават по-бавно "и това много ме ядосва. Резултатите ще се видят, трябва малко време".

Относно споровете в управляващата коалиция Ицо Хазарта коментира: "Така са решили хората. Когато има обединение от различни хора, е нормално да има спорове".

Запитан за мнението му дали България трябва да изпрати военна помощ на Украйна той коментира, че дори Северна Македония е оказала такава помощ, а в ЕС само България и Унгария  - не са.

Относно клипът на министъра на куктурата Атанас Атанасов, той заяви, че е сигурен, че министърът си е направил изводите, а проявата му е била необмислена.

"Много силно впечатление ми направи коментарът на Камен Донев. Не мога да говоря от името на Кирил и Асен, но си мисля, че ако Камен Донев иска да е министър на културата, той би бил добър министър. За всяка позиция, не само за тази, на нас ни трябват компетентни и честни хора, които да не се страхуват. Със сигурност Камен Донев е компетентен и честен човек. Не съм сигурен за страха. По-лесно е да си пълниш залите и да критикуваш, а когато си в тази битка трябва да даваш отговори", коментира Христо Петров.