Не сме слагали червени линии, ще помислим за кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, ако такава бъде издигната. Това заяви Тошко Йорданов след преговорите с БСП за съставяне на правителство с трети мандат. Той заяви още, че все още не са обсъждани конкретни имена нито за конкретното място, нито за министри. 

„Програмата може да бъде коригирана, все още текат преговори и обсъждаме различни предложения. Ситуацията е много деликатна и няма нужда да коментираме нищо предварително. Все пак ще се опитаме да съставим правителство, но ако въпросната програма бъде нарушена, ще се разпадне и кабинетът“, каза още Йорданов.

„Егото и самолюбието всички трябва да го оставим настрана и да спрем да се повдигаме на квадрат, тъй като едно на квадрат все си е едно. Трябва да се съберем, за да бъдем по-силни“, добави Ива Митева.

Станислав Балабанов също заяви, че няма смисъл само от избори след избори и трябва да се намери изход от ситуацията. Той определи срещата с БСП като изключително конструктивна.