Заплаха да внесат искане за отстраняването на председателя на парламента Никола Минчев отправиха от "Има такъв народ". Поводът - той отказа закритото изслушване на външния министър Теодора Генчовска по темата за Македония. ИТН твърдят, че тя е внесла документи в секретното деловодство на Народното събрание, а отговорите й зависят от секретните документи, с което може да наруши закона.

"Премиерът изолира цялото външно министерство и започва да обработва някакви жизнено важни неща за българите да минават през председателя на комисията по външна политика в парламента. Това е страх", заяви Станислав Балабанов в парламентарните кулоари. Той отново настоя депутатите да чуят на закрити врати министърката, за да разберат ситуацията, пише 24 часа.

"Виждате какъв е циркът в пленарна зала. Да спрем с цирковете и да чуем министър Генчовска. Да, истина ще боли. Тя ще е грозна, защото има секретни паметни бележки, в които е описана комуникацията на премиера с висши дипломати, и идеите на премиера как трябва да изглежда българската ни история", добави още той. И се възмути от обвиненията на "Промяната", че ИТН спъвали приемането на бюджета.

"Да сме спокойни, бюджет за хората ще има. Пенсии и антикризисни мерки ще има. Заради Любомир Каримански въобще има бюджет през последната година и половина. Не парламентът и Никола Минчев да са гумения печат на Асен Василев. Ние сме законодателния орган в тази страна, да го спазваме и да вървим по закон. Да изслушаме нормално министър Генчовска на закрито заседание. Заедно като българи няма как да допуснем България да бъде продадена по такъв начин", настоя Балабанов.