Дебатите  за вота на недоверие започнаха с декларация на „Има такъв народ”, прочетена от Станислав Балабанов. Той заяви, че ще изкаже факти, с които хората сами да си направят заключенията и изводите, а не да се  подават на внушения.

„ Да променяш, да реформираш, да се бориш с корупцията, да защитаваш честта и достойнството са качества, подплатени с дела,  а не с фалшиви фрази. Имаме илюзия за променя, която носи разочарования. Оказа се, че когато говорим свободни и се придържаме към фактите, станахме мафиоти. Изведнъж и президентът  стана ГЕРБ и ДПС. Защо?  Защото е свободен,  независим и казва истината. Грозната истина не се харесва на Кирил Петков и Асен Василев и така той е част от мафията.Това е фалшивият параван на  безхаберието и некадърността на тези, които щяха да променят”, заяви Балабанов.

Той заяви, че независимият Георги Георгиев от вчера е почтен, а преди седмици гласува с ГЕРБ и ДПС за Капитан Андреево. Предложението да се отпуснат 2,5 млрд. за строителите за т.нар. незаконни строеж  са на Асен Василев и Кирил Петков,гласуван в Народното събрание. Балабанов попита и дали скоро някой е чувал премиерът да говори за главния прокурор и съдебна реформа.  Той продължи с това, че инфлацията в България е двойна на тази в ЕС, отделно са изчезнали 9 млрд. лева за 9 дни.

Депутатът  от ИТН отново посочи, че семейни кръгове назначават всички висши постове в държавата. Народният представител отвори и темата за Северна Македония.

„Темата за Северна Македония. Видяхме кулминацията на  национално предателство. Това вече не е новина, има едно френско предложение, да изчисти гузната съвест на неговия архитект – Кирил Петков. Защо френско? Защото е важно Макрон да победи. Какво ни казват французите – пуснете С. Македония, пък ние ще ви обещаем, някой ден, че ще защитим правата на българите.  Приемете нашето  предложение – френското, защото  не ви стиска да имате ваше – българско”, каза Балабанов. Той каза, че 6-имата напуснали ИТН не са предали партията, а България.