"Не ме пускат, преди да съм си свършил работата, включително тази млада политическа организация да изработи своите нови млади лидери." Това каза на влизане на Националната конференция на "Да, България" председателят на партията Христо Иванов, съобщи "24 часа".

Той посочи, че в следващия си мандат ще работи по това до следващите избори да има много кандидати за лидерския пост. Предстои той отново да бъде избран за лидер на "Да, България" и съответно за съответно за съпредседател на "Демократична България", тъй като единственият кандидат за лидерския пост.

Той подчерта, че ДБ винаги е работило да има независимо управление без ГЕРБ и ДПС, но нормализация на политически живот ще е невъзможна без търсенето на консенсус с тези две партии за конституционно мнозинство. Затова вчера Иванов предложи в парламента да се създаде комисия за промени в конституцията.

Той коментира и последните изказвания по свой адреес от шефа на КП КОНПИ Сотир Цацаров. "Удоволетворен съм от това, че г-н Цацаров ме посочва като свой критик, който с мотивирал неговата оставка. Трябваше да си я подаде. Не съм го критикувал за всичко, което се случва в държавата. Критикувал съм го само за неща, които той отговаря за тях като бивш лидер на прокуратурата и лидер на статуквото в съдебната власт", каза Иванов и посочи, че сме много критикувани в международен план от "липсата на борба с политическата корупция", а Цацаров и Гешев носели отговорност за това.

"Вижте цените на газта и ще видите. България можеше да избегне тази ценова ситуация с газа. Това зависи в огромна степен от Булгаргаз. Надяваме се новото ръководство да вземе бързо мерки и да покаже бързо резултати, защото няма да има 100 дни", коментира той цените на газа.