Председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров е уверен, че след вчерашната заявка на ГЕРБ за вот на недоверие, правителството ще успеете да намери нужната подкрепа.

"Да. Мислим, че имаме ясните заявки кои са важните неща, които трябва да се случат оттук нататък в управлението. Според мен е доста безотговорно създаването на една политическа несигурност точно в този момент, в който и пенсионерите и младите семейства, и бизнесът очакват помощи във време на ценова криза. Освен това имаме Плана за възстановяване и устойчивост, който изключително зависи от това НС следващите месеци да работи много ефективно и интензивно. Мисля, че в парламента има достатъчно хора, които могат да поставят интересите на държавата над своите лични интереси, така че в крайна сметка да продължим да работим", каза той пред БНТ.

Гюров заяви, че темата за РСМ не е на дневен ред. Заяви, че това, което премиерът Кирл Петков заедно с Олаф Шолц са казали е, че на този етап очакванията на България е РСМ да изпълни своите заявки. Ако има промяна в позицията, тя ще мине в НС.

За бюджета Гюров каза, че има широко разбиране и в опозицията и сред управляващите, че трябва да се намери обща позиция, която да позволи приемането на бюджета.