Има много аргументи за това да бъде съставено правителство, но шансовете са почти нулеви. Това заяви министърът на труда и социалната политика в оставка Георги Гьоков преди заседанието на Изпълнителното бюро на БСП. 

То беше свикано от лидера на партията Корнелия Нинова, за да бъде взето решение дали третият проучвателен мандат да бъде върнат или да бъде направен опит за формиране на кабинет.

Пред журналисти Гьоков коментира и възможността мандатът да бъде задържан до средата на август, за да може правителството в оставка да работи и да бъде избран председател на КЕВР:

"Шансовете за съставяне на правителство са почти нулеви. Едно от нещата, които са в подкрепа на полезността на оставането на правителството е, че има десетки нерешени проблеми, които трябва много спешно да се решават, а другото е несигурната позиция на сегашното в оставка и на бъдещото правителство, съставено в рамките на това мнозинство, така че плюсовете и минусите са много и трябва да се прецени много внимателно и отговорно".

Каквото и да обсъжда Изпълнителното бюро, това няма да е окончателното решение. То ще бъде взето на Национален съвет утре, а днес ще бъде изработено предложение за делегатите на пленума.