Да арестуваш лидера на опозицията е отчаян и инфантилен ход. С тези думи бившият финансов министър Владислав Горанов, който излезна от разпит в Софийската градска прокуратура.

Той заяви, че "свидетелят Петков" е инициирал  всичко случило се арестита на Борисов, Арнаудова и Горанов. Той отново отчете, че задържанието им е било незаконно. 

Горанов посочи, че се е виждал с Васил Божков в Министерството на финансите, за да обсъдят „различни теми”. За всичко това разказал през 2020 г. Посочи още, че е виждал Божков в Министерския съвет във връзка със срещи, свързани с футбола.

„Имаше публична среща между министър-председателя, Васил Божков и други собственици на футболни клубове. Тази е срещата, за която на мен ми е известно, за друга - не знам”, допълни бившият финансов министър.

"Има твърдения, които уличават едни лица в нещо – всички тези твърдения са неверни", заяви ексминистърът. 

Относно ареста си бившият финансов министър уточни: „Нямаше некоректно поведение на полицейските власти”. На въпрос дали се страхува за живота си отговори отрицателно, но допълни: „Внимавам как пресичам по улиците и не се страхувам”.  

 

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също бе разпитан. Той отказа да даде подробности за разпита с мотива, че е подписал декларация за поверителност. Припомняме, че на 17 март Горанов, Борисов и Севделина бяха задържани за 24 часа от МВР и освободени без повдигнати обвинения.