Премиерът Кирил Петков да подаде оставка, поискаха от ГЕРБ в парламента минути, след като съдът обяви ареста на лидера им Бойко Борисов за незаконен. Съдът отмени заповедта за ареста на Бойко Борисов, надявам се, че няма да искате и закриване на районния съд сега, г-жо министър. МВР е потъпкала практиката на Европейския съд за правата на човека, обърна се към министъра на правосъдието Надежда Йорданова шефката на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова.

“Липсват факти и обстоятелства, свързващи жалбоподателя с това престъпление. Не е събрано нито едно годно доказателство. Съмненията на свидетеля Кирил Петков не са подкрепени с никакви факти. Няма изложени твърдения, които да сочат, че Борисов е изнудвал свидетеля. Някой от някой кабинет е наредил как да бъдат организирани разпитите и на кои лица. В ареста на лидера на опозицията е замесена Лаура Кьовеши. Г-жо министър, вие как ще я посетите в Брюксел и как ще я поканите в България”, заяви Атанасова, предаде "24 часа".

Без да се спирам на дефицитите, с които България се бори от десетилетия, специално искам да обърна внимание на Бойко Рашков и специално на бТВ. Уважаеми, държавният департамент вчера каза много ясно: Бойко Рашков репресира и българските медии. Вие чухте ли го? Освен това днес българският съд, който още не сте закрили, г-жо министър-борец за справедливост, съдът каза, че Бойко Рашков и неговото МВР извършват незаконни арести по време на изори, по време на предизборна кампания, установени от други съдебни състави, по време на собственото си управление.

И накрая, специално обръщение към Кирил петков, защото той е великият конструктор на тази операция: Кой ви накара, клети ни, г-н Кирил Петков да стартирате това безобразие със заклинанието “Никой не е над закона”. По изключение вие сте прав. Но и вие не сте над закона. Кой ще носи отговорност за поредното ви нагло закононарушение, попита Атанасова.

Този път става въпрос за арест на лидера на най-голямата опозиционна партия. И след като, г-н Петков, вие лично се ангажирахте с позорната операция, редно е лично да понесете отговорност, каза тя.