ГЕРБ откри предизборната си кампания в Пловдив под проливния дъжд под тепетата. Стартът на кампанията беше даден секунди след 12 часа пред предизборния пункт на партията на Главната до общината. Присъстващите видяха добра поличба в дъжда, завалял точно в момента на старта на предизборната кампания на партията в Пловдив.

На събитието присъстваха областният координатор на ГЕРБ за град Пловдив Иван Тотев, както и Вежди Рашидов, Радомир Чолаков, Стефан Шилев, част от районните кметове на Пловдив и листата на партията за предстоящите избори в града и областта.

"Както е по старите поверия и точно в този момент заваля дъжд, надявам се да ни върви по вода. Оптимистични сме и трябва да предадем този оптимизъм на гласоподавателите и да им върнем вярата в бъдещето на България. Това, което се случи у нас през последната година и половина и участието на някои партии в управлението, не е добре за България. Ние сме тук, за да вдъхнем вяра на хората, че за нашата страна има и друг път на развитие”

С тези думи областният координатор на ГЕРБ в Пловдив-град и председател на предизборния щаб в 16-ти МИР инж. Иван Тотев даде символичния старт на кампанията на ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни избори в града под тепетата.

„Напоследък непрекъснато се говори за увеличени цени, несигурност, инфлация, кризи, дългове, дефицити и като цяло мрачни неща. В момента, в който ГЕРБ спря да участва в управлението на страната видяхте думата „криза” колко често започна да се споменава. Това трябва да спре!

ГЕРБ има решения и експерти. ГЕРБ може да върне България обратно по пътя на нормално развиваща се европейска държава.

Листата в Пловдив е балансирана с добро пловдивско участие. Това са хора, които ще помогнат както на България, така и в частност на Пловдив за неговото успешно развитие", допълни Тотев.

„Мисля, че последната една година беше полезна, за да се получи отрезвяване. Знаете, че някои хора искаха в България да се случи революция. Видяхме как изглежда тази революция. Видяхме, че през нея много малко хора стават много богати, средната класа започва да бъде унищожавана, а бедните стават много бедни. Това са и резултатите от революционната промяна”, заяви от своя страна юристът Радомир Чолаков и продължи:

„На 2-ри октомври ГЕРБ трябва да спечели, защото България има нужда от успокояване, да се върнем отново на правия път, да стъпим на здраво и да започнем лека-полека да изваждаме страната от хаоса, в който тя бе вкарана. Слоганът на кампанията ни отново е „По-силни от хаоса”, за да подчертаем, че ние предупреждавахме. Сега казваме, че можем да извадим България от хаоса и сме сигурни, че това е така”, за върши Чолаков.

Третият в листата – скулптурът Вежди Рашидов, подчерта направеното от управлението на ГЕРБ в Пловдив и региона. Той бе категоричен, че не може да се управлява с принципа на омразата. „Съзиданието е да направиш. Мога да изброя какво направихме за Пловдив – това е най-важното. Направихме площада, европейска столица, театъра, който три правителства не го пипнаха. Направихме и голямата и малката Базилика, гробницата в Старосел и разбира се – Филхармонията и Операта.

Минаха няколко служебни и редовно правителство. Направиха ли едно нещо? Олиото ни е скъпо, хлябът ни е скъп, токът е скъп. Това ли заслужава народът ни?!”,  попита Рашидов. 

Вторият в пловдивската листа доц. Стефан Шилев бе категоричен, че хаосът е във всички сектори – околната среда, образованието, културата. Спрени са големи инфраструктурни проекти. „На ГЕРБ-СДС се пада отговорността да изведе страната ни от кризата и от хаоса”, заяви доц. Шилев и призова на 2-ри октомври гражданите да изберат ГЕРБ в електронната бюлетина.