ГЕРБ провежда 7-ото си Национално събрание, на което се очаква да преизбере за председател Бойко Борисов. На събранието присъстват близо 1100 партийци от цялата страна. Сред тях са евродепутати, депутати, кметове, общински съветници.

Сред първите, с които се здрависа Борисов при влизане в залата бе кметът на Пловдив Здравко Димитров. 

В дневния ред на събранието освен избиране на председател, ще се изберат и зам.- председатели. За момента това са депутатите и бивши министри Томислав Дончев и Даниел Митов. Ще се избира и Контролна, както и Изпълнителна комисия на партията.

98 567 са членовете на ГЕРБ към момента, посочи кметът на Стара Загора Живко Тодоров по време на отчет за развитието на партията от 2017 г. насам. Той обясни, че партията се е наложила като толерантна с представители от всички етноси и освен младежка и женска структура има и такава на старейшините, както и на предприемачите на ГЕРБ. Над 1,1 млн. лв. дарения е раздала партията от 2017 до 2021 г. за хора в нужда. На църкви и джамии са дарени пък близо 20 хил. лв.

"ГЕРБ има истински лидер, който ще ни доведе до следваща победа. Периодът на опозиция ни даде най-ценното - време да се вгледаме в себе си, да се поправим, да стегнем редиците си и да станем по-силни", каза Живко Тодоров предаде 24 часа.

Бившия депутат Спас Гърневски открито заговори за нуждата партията да работи за предсрочни парламентарни избори до есента на тази година. "Трябва да сложим началото на края на президентската хунта! България в момента е на автопилот и върви със страшна сила към нов Жанвиденов апокалипсис", каза Гърневски.

"Социалната Св. Богородица", нарече той лидерката на БСП Корнелия Нинова. Нападна и премиера Кирил Петков за казуса с двойното му гражданство, когато бе служебен министър.