Депутатите от ГЕРБ и ДПС напуснаха пленарната зала в парламента. Това стана, след като депутатите решиха да разгледат две точки от дневния ред на парламента преди да се проведе редовният парламентарен контрол. Едната точка е второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, а втората - първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците.

До напускането на залата се стигна заради поименната проверка, която поискаха от партията на Мустафа Карадайъ.

"Колеги това е безотговорно отношение", обърна се Мирослав Иванов към депутатите от опозицията и поздрави мнозинството в парламента, че е останало, за да осигури кворума и да може заседанието да продължи.

Мирослав Иванов предупреди и депутата на "Възраждане" Цончо Ганев, че ще го изгони от пленарна зала, ако продължи с непристойното си поведение.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че не може в пленарна зала да се псува, като отново обвини депутата от ПП Искрен Митев.