БСП няма да подкрепи кандидатът за шеф на БНБ Любомир Каримаснки. Това заяви депутатът от левицата проф. Румен Гечев. Според него този спор трябва да има развръзка тази седмица.

„Ние няма да подкрепим  втория кандидат, поради причината, че не искаме да се противопоставяме на нашите партньори от коалицията. Според нас трябваше да се излъчи единен кандидат. Нямам основание да задълбочаваме раздора и да подкрепим другата кандидатура“, заяви още Гечев пред Нова телевизия.

Според него този спор ще отшуми, тъй като коалицията има доста по-важни проблеми за решаване, като например кризата, през която преминава държавата.

„Имаме много сериозни икономически и външнополитически предизвикателства и нямаме право да не сме в добра форма като коалиция“, заяви още Гечев.

Той отново повтори, че БСП ще излезе от коалицията, ако парламентът реши да изпрати оръжия към Украйна. Според него не трябва да се включваме в този “братоубийствен процес“, тъй като нашата отбранителна техника е в изключително лошо състояние, а в същото време нашата зависимост към Русия е най-силно.