Има хора от Продължаваме промяната, които се чувстват използвани от Кирил Петков и може да подкрепят вота на недоверие. Това обяви народният представител от ДПС Александър Несторов, цитиран от Нова Нюз.

„Правителството със сигурност трябва да падне - първо. Второ, че в моята Родина България вицепремиерът Асен Василев - този тон, това отношение към ДПС - не му подхожда. Мисля, че неговата уста е прекалено малка да споменава някой като д-р Ахмед Доган. Цялото това цели едно противопоставяне, което не е полезно за нашата държава", добави Несторов.

Несторов се противопостави и на друго обобщение на вицепремиера, че общините, където живеят избирателите на ДПС са най-бедни, и посочи, че те са най-добре устроени и обедняват вследствие политиката на ПП.

На въпрос формират ли ново мнозинство с ГЕРБ заради вота на недоверие, който е внесен от тях, а ДПС също подкрепя, депутатът бе категоричен: „Защо трябва да бъдем пришити към някое ново мнозинство, ние искаме избори.” Според него конфигурациите ще са ясни след резултатите от тях.