За ГЕРБ е по-добре "Продължаваме промяната" да продължи да управлява, но интересът на държавата е да има "по-нормално правителство". Това каза пред БТВ зам. шефът на ГЕРБ Томислав Дончев. Според него управлението е твърде заето да оцелява, че да свърши нещо.

"Очевадно слабо" бе мнението на Дончев за управлението на страната. Няма логика да подкрепим кабинета на Асен Василев. Не вярвам някой от ГЕРБ да гласува "За", посочи още той. И какво ще прави Кирил Петков, ако Василев е премиер - ще е депутат, министър или ще е в сянка, запита Дончев.

Още не сме видели персоналния състав на кабинета, но си мисля, че този парламент е безпомощен да сформира правителство с дългосрочна перспектива. Затова предсрочни избори са по-добрата перспектива, смята Дончев. Според него именно вотът може да е изход от политическата криза.

Какво ново, различно от европейското законодателство, ще се промени в Закона за обществените поръчки, запита Дончев и посочи, че той и сега е преписан от директивата.

Няма странно да подкрепим изгонването на руските дипломати и да гласуваме с управляващите за РС Македония. Това са наши позиции, няма нищо ново.

Проблемът за евентуална коалиция ГЕРБ - "Продължаваме промяната", е при тях. Те дойдоха с това да ни хулят и обиждат. Наглед с това има смислени и почтени хора, каза още Дончев.