Доброволци на ИТН помагат на място в бедстващите села в Карловско. Един от тях е направил устройство за зареждане на телефони от акумулатори и подръчни материали за възрастните хора в Трилистник. Благодарение на него, те не са откъснати от света и могат да се чуят с близките си и институциите имат връзка с тях. Членовете на ИТН в град Пловдив и областта събраха над 9 хиляди лева лични средства и с тях ще закупят вода, провизии и одеяла, а където е необходимо ще наемат техника за разчистване на щетите, стана ясно при откриване на кампанията.

Това стана ясно при официалното откриване на предизборната кампания на ИТН в Пловдив и областта с тържествен молебен в Бачковския манастир. На него присъстваха водачите на листи за 16-ти МИР Гроздан Караджов и на 17-ти МИР Тошко Йорданов.  На събитието дойдоха кандидат-депутати от Пловдив и областта, съмишленици и симпатизанти.

"Днешното откриване на кампанията ни съвпада с бедствени събития в Карловско и Пловдивско", каза преди церемонията Гроздан Караджов. "Пет села са наводнени заради системно пренебрежение и безхаберие от страна на отговорните институции и липсата на осъдени за предишни бедствия завършили дори с жертви. Защото някой не си е свършил работата качествено и навреме - не е спряна незаконната сеч, не са почистени коритата на реките, напоителните и отводнителните канали", подчерта той.

"Държавата абдикира от проблемите на хората и резултатът е ясен, видим е в бедстващите в Карловско села", бе категоричен и Тошко Йорданов.