Днес излезе една ужасяваща прогноза на БНБ. Според нея растежът на икономиката до края на годината е с 1,9% а не с 2,9%, както твърдеше правителството, и че до края на годината инфлацията ще е над 20%. Това каза пред bTV председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Имам усещането, че членове на правителството живеят в паралелен свят. Всички мерки, което това правителство взе, предложени от опозицията, са твърде успешни, а всички останали са твърде спорни като реализация, заяви Атанасова.

Предлагаме таван на цените на горивата на 2,70 лева, защото цената на международните борсови пазари на петрола тип Урал е много по-ниска от тази на тип Брент. А в България Лукойл обработва Урал и в цената се появява 1 лев отгоре. Този един лев отива някъде другаде. Навежда ни на мисълта за швейцарски сметки и корупция, за срещи на министъра на финансите за различни хора с интереси в този бизнес. Единият лев е с неизяснен произход, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Вчера създадохме парламентарна временна комисия, която ще разследва всички факти и обстоятелства по случая, поясни тя.

С фанфари беше обявявано, че цената на газа ще бъде четири пъти по-ниска, а виждаме, че това не се случва. Всичко в този кабинет е една голяма лъжа. Това е правителството – шест месеца нищо, промяна към по-лошо, подчерта Десислава Атанасова.

Ние сме в коалиция с българските граждани. Затова кандидатстваме отново за тяхното доверие на избори, каза още тя, като отбеляза, че ако ГЕРБ постигне добър изборен резултат, от партията ще обявят с кои политически сили ще преговарят е за съставяне на правителство.