Шансовете за съставяне на кабинет силно са намалели, но не и сведени до нула.Това смята депутатът от „Демократична България” Георги Ганев. Той коментира излъченото заседание на парламентарната група на ДБ, след което Слави Трифонов заяви, че изтегля депутатите на ИТН от преговорите за кабинет.

„Това беше нормална среща, на която ръководството на нашата група ни информира какво се случва последните часове и как то го интерпретира. Това е нормално, решенията се взимат в групата”, каза Ганев пред Нова телевизия.

„Аз не изпитвам никакво притеснение. Целият запис, не само части от него, е качен в сайта на „Демократична България”. Колегите от ГЕРБ бяха цензурирали част от записа”, каза Ганев.

Ако мандатът бъде върнат в кратки срокове, преди НС да избере председател на КЕВР, Ганев каза, че не знае какво може да последва. „Това вече е в областта на юристите, те могат да кажат”, допълни Ганев. „Аз съм по-скоро привърженик на това, което каза г-н Сашо Дончев, че положението не е чак толкова лошо при липса на председател на КЕВР”, заяви Ганев.