Премиерът Николай Денков коментира пред журналисти край Калотина, че ситуацията със здравния министър и "Пирогов" е много ясна.

"Здравният министър твърди, че директора е нарушил законите и има нарушение на ЗОП. Ако това е вярно, директорът трябва да си отиде. Директорът твърди, че това не е вярно. Естествено в случая арбитър трябва да бъдат компетентните институции - това са АДФИ и прокуратурата. Когато те дадат тяхното становище кой е прав и кой е крив, тогава ще знаем каква е картината.

По думите на Денков, здравният министър действа според правомощията си. Ако нещо се оспорва, това е дали основанията, които използва са верни или не. Това ще стане ясно от проверките.

Росен Желязков: Решението за освобождаването на шефа на "Пирогов" е в ръцете на здравния министър и премиераВсяко напрежение - студен или по-горещ конфликт в рамките на коалицията я прави по-силна, каза още той

Майката на Даная: Нелепо е да отстраниш директора на "Пирогов" заради нефелен доклад, а не за смъртта на детеМесец и половина след законовия срок още чака резултатите от проверката на одита