Решението за освобождаването на директора на "Пирогов" е в ръцете на здравния министър и премиера. Това заяви пред журналисти председателят на парламента Росен Желязков.

"Отношение може да вземе или самия министър, или министър-председателят. Позицията на здравната комисия е ясна и тя е в подкрепа на това кадровите решения особено в структуроопределящи лечебни заведения да минават през съгласуване при отчитане на ефективността, резултатите и значимостта", каза Росен Желязков.

"Всяко напрежение - студен или по-горещ конфликт в рамките на коалицията я прави по-силна. Свидетели сме на това както с оттеглянето на двата различни проекта в сроковете за отмяна на дерогацията, така и в желанието да бъде внесен общ такъв. От друга страна колкото повече коалицията укрепва, толкова повече се притесняваме за това, че в нашите коалиционни партньори нарастват определени конфликти, които могат изненадващо, както казва народа - къде го чукаш, къде се пука, да доведат до друг вид напрежение, затова считаме, че особено преди Коледа и Нова година не трябва да допускаме повече напрежение", допълни той.

Майката на Даная: Нелепо е да отстраниш директора на "Пирогов" заради нефелен доклад, а не за смъртта на детеМесец и половина след законовия срок още чака резултатите от проверката на одита