Нелепо е да отстраниш директор заради финансов доклад, написан нелепо и нефелно. А да не го направиш заради смъртта на 15-годишно дете, изпратено с хематом в главата да се лекува вкъщи с обезболяващо. Това каза по БиТиВи Ани Стоянова, майката на 15-годишната Даная, по повод скандалите и опита за изгонване на директора на "Пирогов".

Тя отново разказа, как дъщеря и е била оставена цяла седмица вкъщи по време на гергьовските празници, тъй като не е имало детски неврохирург да я оперира. Идва чак след като зам.-министър се обажда на директора на "Пирогов". През това време жената сама започва да търси неврохирурзи, но на 90% от тях телефоните им отговаряли с гръцки телефонен секретар. 

Ани Стоянова обясни, че месец и половина след законовия срок още чака резултатите от проверката на одита. Знае, че проверката в "Пирогов" също е приключила, но и тези резултати не са обявени.

Ако искаш да отрежеш главата на директор, намери истинската причина, каза тя. По думите й ако в "Пирогов" има финансови злоупотреби, в "Майчин дом" сумите са три пъти по-високи, как така там няма. Или пък в ИСУЛ, където онкоболните деца са без топла вода.

Докато дъщеря й е била болна, Ани Стоянова е била пратена в ИСУЛ да търси скъп и жизненоважен медикамент. С него и с подобни на него тя подозира, че стават злоупотреби с лекарствени средства.