След дълго мълчание и спорадични появи на черен фон, през последните няколко дни лидерът на ИТН Слави Трифонов буквално "избухна". Четири статуса и едно изявление за пет дни. Днес той продължи с втора част на саркастичното си обръщение към вътрешния министър Бойко Рашков да бъде арестуван, тъй като е мафиот.

В новия си пост Трифонов посочва, че са изтекли 24 часа от неговите самопризнания. Тъй като не бил извикан на разпит, смята, че над организираната престъпност в България има чадър, институциите не работят, и публично признал си мафиот бил оставен да се шляе по улиците. Затова предприемал по-сериозен ход.

Ето и постът му без редакция:

Господин Рашков, току-що изтекоха 24 часа от моите самопризнания, че съм мафиот и ръководител на организирана престъпна група „Седем-осми”. Най-официално дадох информация, че сведения за моята престъпна дейност имат министър-председателят в оставка Кирил Петков и говорителят на кабинета Лена Бориславова. Те също не са търсени за разпит, за да докажат моите твърдения. Даже още по-лошо - преди те говореха непрекъснато в публичното пространство какъв мафиот съм аз, а сега мълчат. Това написа лидерът на ИТН Слави Трифонов във Facebook.

„Господин Рашков, това че не съм извикан за разпит ме кара да си мисля, че над организираната престъпност в България има чадър, институциите не работят и дори мафиот, който публично си признава, че е мафиот, е оставен да се шляе по улиците на София. Затова, господин Рашков, сега ще предприема още по-сериозен ход”, казва той.

Трифонов допълва: „Признавам си, че локвата на „Капитан Андреево” е моя. Тя само се води държавна, но моята корумпираност е достигнала такива граници, че аз направо съм я присвоил. Локвата на „Капитан Андреево”, през която минават колите, влизащи в България, е по-специална и по-скъпа, защото я доливам редовно с минерална вода и така имам основанията да взимам повече пари. Парите разпределям, както следва – оставям само 20% от таксите на държавата, а 80% прибирам аз”, заяви Трифонов.

„Господин Рашков, натрупал съм много пари, държа ги кеш вкъщи в „мазътъ”. Вече има три палета, мазето е малко, парите се трупат, а Вие не идвате. Ако дойдете да ме арестувате, ще може логично да конфискувате огромната сума пари. Тя ще е абсолютното доказателство за моите престъпления”, обясни той.

„Доказателства за това, че локвата на „Капитан Андреево” е моя имат следните лица: Иван Христанов - заместник-министър на земеделието, Росен Костурков - депутат от ПП, Кирил Петков - министър-председател в оставка, Лена Бориславова - говорител на кабинета и Константин Вълков - журналист в „Дарик Радио”. Ако лицата, които посочих, бъдат подробно разпитани, те ще дадат ясна и точна информация за моята престъпна дейност на „Капитан Андреево”, пише лидерът на ИТН.

„Господин Рашков, вие сте стожер на борбата с корупцията и вярвам, че ще обърнете внимание на моя граждански сигнал, който всъщност е самопризнание. Да се свършва веднъж завинаги с тоя Слави Трифонов, та да тръгне тая държава напред. Слави Трифонов - гузен, но буден гражданин”, завършва Трифонов.