Шефът на БНБ трябва да бъде независим експерт, а не политически обвързана личност. Именно затова и трябва да бъдат оттеглени кандидатурите на двамата настоящи кандидати. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща на управителния съвет на партията.

Тя категорично заяви, че левицата остава твърда и по отношение на въпроса с износа на оръжия към Украйна.

„Категорично сме против, като това е ценностен въпрос, а няма по-висша ценност от мира. Оставаме непоклатими и по въпроса за Северна Македония, като зелена светлина за ЕС ще бъде дадена само тогава, когато бъде изпълнен двустранният договор между двете страни“, заяви Нинова.

От партията са дали висока оценка на работата на министрите, излъчени от БСП. Нинова заяви, че правителството досега е имало много успехи, като един от основните е „превеждането на страната през едни от най-трудните зимни месеци“, като това се е случило благодарение на мораториума на тока, компенсациите за бизнеса, битката със спекулите на цените.

Според Нинова основната слабост на коалицията е нарушената координация и лоша комуникация помежду им.

„Тази слабост трябва да преодолеем, защото излъчваме несигурност“, каза още Нинова.

Задачи – да довършим управленската програма, много силно подплатена от законодателна промяна, още утре – актуализация на бюджета