„Асен Василев и Кирил Петков изсмукаха милиарди от българския бюджет, като плащаха с 50% чрез посредници  за по-скъпа газ от „Газпром”. Подведоха хората, а вчера Асен Василев какво каза – какво лошо има да купуваме евтин газ „Газпром”? 6 месеца, след като откраднаха по 150 млн. лева на месец чрез посредници. Сега виждат, че индустрията фалира и каза, „какво лошо имаме да взимаме от „Газпром ”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Кюстендил.  Той призова лидера на „Демократична България” Христо Иванов да се разграничи от ПП, като вместо протест пред президентството, да го организира пред централата на доскорошния им коалиционен партньор.  

Борисов отново заяви, че ГЕРБ е за 100%  диверсификация от „Газпром”, като имал 100 начина да се докара по-евтин газ,  като в условия на пазарна икономика всички доставчици, ще свалят цените.

„Какво направиха Асен Василев и Кирил Петков за година и половина като министри? Какво построиха? Къде са петте моста над Дунав и трите тунела под Шипка? Нали щяха да покажат на ГЕРБ как се строи. Вместо това спряха всички ремонти. Призовавам Радев и служебния кабинет да направят тригодишна прогноза за бюджета на страната.  Според моя екип догодина при 0 капиталови разходи ще бъдем на минус 5-6 млрд.  лева.  Нямаме и пари от Плана за възстановяване. Тия умни харварди за 1,5 години не донесоха пари, а дори върнаха 1,3 млрд”, каза лидерът на ГЕРБ.

Относно изказването на Асен Василев, че ПП биха направили коалиция с ГЕРБ без Борисов, той  отговори.

„И ние можем да направим коалиция с ПП без Василев и Петков. Хората гласуват за лидерите и екипите им.  Тук не е въпроса за коалиции, а как да изкараме България от хаоса. Петков каза, че президентът се държал реваншистки. За какво търси реванш? Президентът им вдъхна живот на партията, той  ги направи министри. Да не би Кирил Петков да направи Радев президент?”, каза още Борисов.