„Президентът Радев ме обиди много, като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Рилския манастир. 

Той допълни, че това е най-голямата обида, която му е нанасял някога.

"Ако иска може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме”, каза Борисов.

"Избиват се хората. Ние с това никога не сме правили политика, но за съжаление броят на загиналите се вдигна по време на управлението на Бойко Рашков. Година и половина не пипнаха - не направиха нищо", така лидерът на ГЕРБ коментира скандалите около магистрала "Струма", който се разрази миналата седмица.

Борисов бе категоричен, че не трябва да има договор с "Газпром". 

"Ако не се правеха на фалшиви герои можеше да си продължат доставките и през това време да сключат дългосрочен договор. Целта е била да фалират "Булгаргаз". Убеден съм, че техните избиратели като разберат колко пари са похарчили и погубили ще ги изоставят", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Пеканов е много подготвен човек. От казаното от него стана ясно, че ние нямаме подготвен План за възстановяване. Не знам българите как си представят това пилеене година и половина на пари. Да не дава Господ ние да сме на власт когато трябва да плащаме всичко това. Експериментът Петков-Василев донесе милиарди щети. Катастрофа във всяка една сфера", категоричен бе той.