Решение, с което да се забрани всякакво строителство в Международен панаир – Пловдив, ще предложат от ГЕРБ, обяви Бойко Борисов. По време на брифинга с Мария Габриел, той заяви, че от ПП – ДБ са я атакували подло заради ситуацията с Панаира и за това от партията дават решение.

„ Ще предложим през закон, Общинския съвет в Пловдив, дали през паметници на културата, че не може да се строи в Панаира. Както Асен Василев каза, че щели да се строят блокчета, за това ще направим, ако трябва и специален закон или друго – каквото кажат от ДБ“, заяви Борисов. Той каза, че в решението може да бъде записано, че може да се построи единствено сграда за Пловдивската опера или катедрала и то ако е безвъзмездно отстъпено право на строеж.

„Ще запишем, ако трябва, че и къщичка за птици да не може да се вдигне там. Но и да ви даде вариант, при който този цирей - дупката в центъра на Варна, да бъде направена, за да не стои в този й вид.  Ето, даваме решение – щом ги е страх от блокчета – и  къщичка за птици да не могат да се строят… Ако искат за опера – и сега си я представям на фасадата на Панаира, прекрасна сграда в същия стил. Да видим кой ще  е против!“ ,каза лидерът на ГЕРБ.

Делото за Панаира бе разпределено пред журналисти

Пловдивчани на протест пред Общината: Искаме си Панаира

Зико: Много неща ще излязат наяве за Панаира, политици си правят PR на гърба муВКП и полицията проверяват всичко около казуса с Международен панаир – Пловдив