Делото за апорта на варненските акции от Международен панаир- Пловдив  днес бе разпределено на случаен принцип публично, пред обективите на медиите. Това стана след внесена молба в съдебна палата от общинските съветници от Демократична България, за да гарантира прозрачността на процеса. Системата на ВСС прати казуса към съдия Симеон Захариев, който ще гледа търговското дело, образувано по жалба на Георги Гергов срещу отказа на Търговския регистър да впише апорта на варненските акции от панаира в смесеното дружество Пълдин Туринвест. Това е третото дело за панаира , което се пада на този съдия. 

“ Тази Централизирана система за разпределение на делата се ползва от всички съдилища в страната и няма как да й бъде повлияно или да бъде манипулирано самото разпределение“, обясни Миглена Площакова и демонстрира как работи системата пред журналисти и съветниците от ДБ, като я активира за общо три дела, едното от които това за Панаира.

“Публичността и прозрачността на действията по въпрос с толкова висок обществен интерес е изключително необходима и ще способства за повишаване доверието и в съдебната система”, коментира след процедурата  адв. Веселина Александрова.