Пловдивчани се събраха на пред Община Пловдив на протест под наслов: "Последен шанс за Панаира". Протестиращите изразиха притеснение, че теренът ще се застрои и пожелаха акциите да се върнат на Пловдив, скандирайки "Искаме си Панаира". 

Организаторите отбелязват, че след отказа на Търговския регистър да впише решнието за увеличаване капитала на „Пълдин туринвест“ АД с мотив, че оценката на апортираните акции не е актуална, съществува  реална законова възможност местната и държавна власт да обединят усилията си в запазване на собствеността си в Международен панаир Пловдив.

За пловдивчани Международния панаир е символ на града, с огромно културно и икономическо значение в неговия разцвет, се обединяват в исканията си към кмета на Варна Иван Портних и общинските съветници на Община Варна, както и към министъра на икономиката, да предприемат мерки за спиране на апорта, посочват още организаторите на протеста.

По-рано през днешния ден стана ясно, че е образувано досъдебно производство от Апелативна прокуратура – Варна срещу кмета на Варна Иван Портних във връзка с акции на общината в Пловдивския панаир. В отговор той заяви: "Проблемът с Пловдивския панаир е пловдивски.Той поясни, че целият казус с панаира идва от Костово време. Тогава той е бил приватизиран, а тогава зам.-министър е била сегашната лидерка на БСП - Корнелия Нинова."