„То не става ли смешно вече с тези оставки, аз подам ли оставка си заминавам – два пъти съм го правил. Те си дадат оставка, после си направят отвод, изгонят неудобните и пак председател“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод хвърлените оставки от лидерите на БСП и „Да, България“ Корнелия Нинова и Христо Иванов.

Той е на среща със симпатизанти на партията в Кирково и този повод разказа и виц:

„Знаете ли кое се сваля най-трудно - умна жена, стар тапет, Христо Иванов и Корнелия Нинова“ , каза Борисов.

Той отговори и на критика на един от симпатизантите на партията към БНР. Според него единственото нещо, което се излъчва там е против ГЕРБ.

„Най-лошото, което Радев направи на българите е да ни раздели и да ни накара да се мразим. Една партия започне ли да търси кусур в медиите, не е партия. Ние искаме единствено от тях да не ни режат изреченията, тъй като това е манипулация“, категоричен е Борисов.

Коментар от него дойде и по Плана за възстановяване. „На 15 октомври е изпратен. След това ЕК им върна 43 страници с 207 забележки. Ако е така, както казват Петков и Василев, те са върнали поправки на забележки. Само че ако са върнали поправки на забележките, трябва да ги качат на интернет страниците и обществото да ги разгледа. Защото две от тези забележки касаят Маришкия басейн и контрола на главния прокурор”, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че са чакали парламентарната комисия, за да участват активно в промяната на съдебната система. „И в частност - главният прокурор да бъде разследван. Това го имаме и като проект, и като подкрепа. Само че те не искат това да се случи. Христо Иванов и неговата компания ги интересува само постът”, добави той.