Бившият премиер Бойко Борисов е на среща с членове на ГЕРБ в Кирково. По време на нея бе разказано за арести, преди и по време на изборите на членове на партията. Обвинения срещу задържаните тогава няма, а административният съд е обявил за нищожни заповедите за задържане и е осъдил МВР да изплати разноските по делото.  Това заяви Цвета Караянчева в началото на срещата.

„Точно така е било преди 1944 година. Извличали са хора от къщите и са ги карали по арестите. Моят дядо е така арестуван.  Идват, пребиват го в царевицата пред къщата и го задържат, точно партията на Рашков. Сутринта полицаите дошли да питат Цвета дали ще правим демонстрация срещу полицейското управление. Как може такова нещо, ние уважаваме полицаите. И как може Рашков да вижда сега тези, хора, които са били арестувани – има и човек с три байпаса“, коментира Борисов.

Борисов коментира и обвиненията за строителството на „Хемус“.

„Слушаме осем месеца лъжи, ако това е грабежът на века, това означава, че от два месеца грабежът продължава, но с други изпълнители“, каза той.

Относно цената на тока, лидерът на ГЕРБ каза:

„Милиарди източиха за няколко месеца, и те бъркат в джобовете на всеки един от нас. Правят безплатни детските градини – това е най-лесното, 70-80 милиона държавата може да си позволи, ами как ще плащаме на тези, чиито деца не могат да ходят на детски градини. Това е едно неравенство“, заяви Борисов.