"Заместник-кметът по транспорта в София изнесе манипулативни данни. Всички тези суми, които аз цитирах и които показват разлика между двете фирми от 3 до 77 пъти са записани в договорите. Това не е въпрос на тълкувание. Зам.-кметът твърди, че цените на лампите били балансирани между изграждане и поддръжка. Няма такова нещо. Всъщност две трети от тези 73 милиона отиват за изграждането на ново улично осветление".

Това заяви Борис Бонев, общински съветник от "Спаси София", в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви, по подо проблема с различната цена на уличните лампи в София.

"Порокът на тази обществена поръчка е, че за една и съща дейност, за едни и същи лампи в Северна София където е спечелила едната фирма, имаме в пъти по-високи цени, отколкото в южната част на столицата. Така половин София е ощетена", допълни той.

"Борис Бонев си води своята предизборна кампания и аз му пожелавам успех", заяви от своя страна в пряко включване в предаването зан.-кметът на София Кристиян Кръстев.

Бонев добави, че не са били водени разговори с него да бъде кандидатът на "Продължаваме промяната" за следващите местни избори в София. И каза още: "Смятам, че бих бил един добър кмет и фактът, че разкриваме всички тези далавери вече 12 години и предлагаме решения ме прави подходящ кандидат, както и нашата организация с вече над 300 експерта. Но смвятам, че София има нужда от обединен фронт, защото моделът ГЕРБ на национално ниво е абсолютно преповторен на местно".