Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски. Министър-председателят на съседката ни е на посещение у нас. Двамата се срещнаха в централата на ГЕРБ, а Борисов пожела успех на северномакедонския премиер в присъединяването на съседката ни в съюза.

„Имате прекрасни условия да решите най-тежките проблеми на двете държави. На мен ми е най-лесно, ние сме опозиция”, заяви лидерът на ГЕРБ. По думите му България също има интерес Република Северна Македония да влезе в ЕС.

„На нас интересът като българи е вие да сте в ЕС. Възползвайте се от този интерес. Благодарим на гърците и румънците, че едно време застанаха зад нас, за да станем част от съюза", поясни лидерът на ГЕРБ.

"Каквото се изисква ще го направим, но важното го решете веднага", заяви председателя на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов пред премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски.

"Много пъти сме почвали с инфраструктурните проекти. И преди 30 г. даже има тунел при Кюстендил, стои до ден днешен. Сега е моментът да се ползва енергията и устремът. За разлика от нас, сегашните управляващи имат конструктивна опозиция", добави Борисов.