Не се оттеглям като лидер на ГЕРБ. Оттеглил съм се от всякакви държавнически постове, не съм и депутат", това коментира пред "Дневник" лидерът на партията Бойко Борисов. Той реагира на думите на президента (2012 - 2017) Росен Плевнелиев в интервю по Би Ти Ви в понеделник сутрин, според когото Борисов бил готов и на подобна стъпка.

Росен Плевнелиев: Борисов е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБОтносно ветото на РСМ, той смята, че хванахме последния вагон на последния влак

Бившият премиер каза, че темата не е на дневен ред в партията и не е обсъждал такова оттегляне. Давал примери само как не се стреми като постове в държавата. Но партията, която е създал и развил - нямало да остави, повтори няколко пъти лидерът на ГЕРБ.

"Да очакват да превърна най-голямата партия в брошка на "Продължаваме промяната или да има съдбата на НДСВ след оттеглянето на царя - няма да стане. Това е най-силната партия в момента и това си пролича и с позицията за Северна Македония. Аз показаха лидерство и с предложението, и после с решението да подкрепим друго, само за да мине".

Попитан как разбира и какво точно означава условието, поставяно от "Продължаваме промяната" - "за ГЕРБ без Борисов" - той беше лаконичен "все едно аз да кажа "Продължаваме промяната" без Киро" (Кирил Петков - бел.авт.)

"Нашите условия са ясни - гаранции за евроинтеграцията на България, гаранции за влизане в еврозоната, работа за разширяването на Западните Балкани, ние сме за 100 % диверсификация от руските доставки и действията на Путин...", Борисов изреди условията, които обяви преди повече от седмица.

"Няма да е честно към избирателите" - така лидерът на ГЕРБ отговори на въпроса дали има някакъв вариант да подкрепят или водят разговори за да гласуват за нов кабинет с мандата на "Продължаваме промяната".