Бившият шеф на КЗК, а след това и на Патентното ведомство Петко Николов е новият изпълнителен директор на Национална компания "Индустриални зони". Справка в Търговския регистър показва, че на 24 март с решение на принципала - вицепремиерът Корнелия Нинова, е освободен старият борд. От него остава само Добринка Вичева, назначена от Кирил Петков, докато той бе служебен министър на икономиката.

По негово време бе назначен и Дочо Карадочев, който сега обаче излиза от борда. Съветът на директорите е намален от седем на пет човека. В борда влизат Цветелина Чобанова-Стефанова, Татяна Едрева, Андреана Красимирова Премянова-Янкова и Петко Николов, който е избран и за изпълнителен директор, който поема поста от Антоанета Барес.

От Министерството на икономиката потвърдиха за "24 часа", че са подадени документи за вписване на ново ръководство. "Очакваме по-добри резултати и подобряване на работата на дружеството", коментираха от министерството.

"37 инвестиционни проекта, реализирани в Индустриален парк София-Божурище, над 543 милиона лева инвестиции и над 1800 новоразкрити работни места. Това накратко постигнахме с екипа на Национална компания индустриални зони в последните години по време на моя мандат", казва в своя позиция Антоанета Барес.

Само през 2021 г., която премина под знака на пандемията, бяха направени шест първи копки в Индустриален парк София-Божурище. От началото на 2022 г. пък две фирми стартираха свои нови проекти.

„Важно е да отбележа, че проектът на "Юск" беше реализиран на територия от 300 дка и той беше първият в така наречената втора част на индустриалния ни парк. Благодарение именно на него успяхме да дадем началото на много нови проекти в тази част на зоната, което способства за привличане на още 18 нови инвеститори“, казва Антоанета Барес.

Тя отчита, че миналата година е приключил пореден етап от изграждане на близо три километра техническа инфраструктура на територията на Индустриален парк София- Божурище. Същата включва питейно-битов и противопожарен водопровод, дъждовна и битова канализация, тръбни трасета за електрическа мрежа, улично осветление, мрежа за телекомуникации и разпределителен газопровод.

По нейна инициатива е създаден проектът за кариерно развитие Fast Tracking Success, който дава възможност на студентите да намерят работа в компаниите в индустриалните паркове. Инициативата се класира в челната тройка в международния конкурс Европейски награди за насърчаване на предприемачеството 2019 г., организиран от Европейската комисия.

След приемането на Закона за индустриалните паркове НКИЗ регистрира 6 индустриални парка в страната – Индустриален парк Плевен-телиш, Индустриален парк София-Божурище, Индустриален парк Видин, Индустриален парк Карлово, Индустриален парк Суворово-Варна запад, Високотехнологичен производствен парк – Симитли, отчита Барес.