От „Продължаваме Промяната“ продължават да вървят по-грешен път, а в тази ситуация говоренето трябва да е по-умерено. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

„За нас е важна бързата реакция по отношение на редица кризи. За това ще направим всичко възможно в диалогичен тон да говорим с останалите три партии, ако мандатът бъде връчен на нас, но това решава президентът“, заяви Балабанов пред Нова.

Според него кандидатурата за премиер трябва да бъде максимално приемлива личност, която да обедини не само четирите партии, а и целия парламент, като не отрече възможност това да бъде Никола Минчев.

Според него последните излезли социологии са били направени доста тенденциозно, за да може от ПП да получат повече отцепени депутати, които да се притеснят от лошите резултати.

„Когато си на страната на истината, няма от какво да се притесняваш. Оттук нататък е важно какво искат българите, а в момента всичко показва, че народът не иска избори“, каза още той.

Според него от ИТН нямат проблем нито с БСП, нито с ДБ, а относно ПП заяви:

„Заради подхода на тези хора, които се стремяха да управляват еднолично, ние излязохме от коалицията“, каза той.

По отношение на въпроса с газа, той заяви, че трябва да се изкажат експертите, но най-силните икономики в ЕС, въпреки позицията си, са избрали да не прекратят доставките на газ.  И именно заради това не трябва да се говори популистки, а да се защитава интереса на хората.

„Вчера обявиха ново поскъпване на газа, а нали щеше да бъде по-евтин? Тези прословути танкери дойдоха за един месец и си отидоха, и така и не стана ясно какво е договорил премиерът в САЩ“, каза още той.