Продължаваме промяната не са успели да съберат достатъчно подкрепа за кабинет с премиер Асен Василев. Затова той ще върне мандата на президента Румен Радев неизпълнен. 

По думите на Василев стана ясно, че 117 депутати са заявили, че биха гласували за кабинет на ПП, обединен около справяне с корупцията и съдебна реформа. Още 4 са необходимите гласове за реализиране на мандата. 

Василев отказа да отговори на въпроса дали биха подкрепили правителство, излъчено с третия мандат на президента с думите "нека не се занимаваме с хипотези днес". Припомняме, че при връщане на първия мандат, президентът Румен Радев ще даде втория мандат на ГЕРБ, които вече заявиха, че моментално ще го върнат. 

На въпрос дали биха се коалирали отново с ИТН при поставените условия - без Кирил Петков и Асен Василев, Василев отговори: 

"Имаме ясна програма, която смятаме, че трябва да бъде реализирана. Както е казал Айнщайн - да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат граничи с лудост. Ние българите казваме - Само глупаци настъпват една и съща мотика два пъти".