"Във всеки един момент, когато стане дума за разпределяне на средства или прокарване на реформи, виждаме, че ИТН се синхронизират с действията на опозицията. Ние отговаряме най-добре с действията си. Показахме, че не сме вкопчени във властта и сме готови да отидем на избори, водим активни разговори. Не сме обсъждали персонални назначения в следващото правителство. Опитахме да се обединим върху една програма и след това може да говорим за назначения. Един добър вариант, който виждаме за премиер, е Асен Василев. Ако се стигне до обсъждане с коалиционни партньори, той ще е едно от имената, които ще предложим", това коментира пред БНТ председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

"В момента шансовете за успешно реализиране на мандат не са високи след изтеглянето на ИТН от преговорите. Още от самото начало те не даваха заявки за сериозност в разговорите. От наша страна също нямаше високо ниво на доверие, но бяхме готови да направим това, което е възможно, за да помогнем да се сформира правителство. "Има такъв народ избира" оттегли подкрепа за различни законодателни мерки по измислени поводи, а когато става дума за нещо важно и съществено, топката се тупка много време, както бе в случая с КПКОНПИ", коментира той за оттеглянето на "Има такъв народ" от преговорите за правителство.

"Ние никога не сме разглеждали институциите в България като бухалка или инструмент. Имаме една неработеща институция, която е прокуратурата. Това, което виждаме, е, че в този парламент няма мнозинство от 121 души, които да взимат независими решения, съответно не може да се състави конституционно мнозинство, което да позволи реформирането на прокуратурата, за да не бъде тя използвана като инструмент от някои политически сили", каза още Гюров относно КПКОНПИ.