От няколко дни по телевизиите шестват хора, които започват да говорят за евроатлантическа коалиция в бъдещето. Искам да ви информирам, че от вчера евроатлантическата коалиция в този парламент се разшири – тя се състои от ГЕРБ-СДС, ДПС, “Има такъв народ“ и “Възраждане“. Това заяви народният представител от “БСП за България” Александър Симов на брифинг в Народното събрание.

В кулоарите социалистът обясни как вчера “Възраждане“ са подкрепили ратификацията на договора за самолетите Ф-16. „Тези, които направиха политическа кариера, говорейки, че са партия срещу НАТО, говорейки, че мислят за интересите на народа, всъщност станаха част от евроатлантическата коалиция“, каза още той.

По думите му “Възраждане“ са показали, че са партия на интереса, на личното его на един лидер и на нищо повече. „Всичките приказки и клетви, че защитават интересите на народа, и че имат последователна позиция по неутралитет, катастрофираха“, посочи Симов.

„За пореден път доказват нещо, което ние от месеци говорим – “Възраждане“ са патерица на ГЕРБ, която се вади от чекмеджето, когато ГЕРБ закъсат за гласове и трябва да се подкрепи нещо важно“, заяви социалистът и продължи: „Това ни поставя въпроса за моралния облик на Костадин Костадинов. Спомням си само допреди няколко години той висеше на “Позитано“ с горещите молби да бъде издигнат за кмет на Варна. Като не стана това, очевидно е решил, че евроатлантическото кресло е много по-удобно за него“, заключи Александър Симов.