"Държавата се превърна в едно гробище. По пътищата расте трева, няма кой да смени мантинелите. Не можаха да проведат една обществена поръчка за година и няколко месеца. Сега като хлопне мандалото на 31 септември, България ще се окаже като държава от третия свят, в която няма кой да сложи 1 кв.м. асфалт и кой да поддържа. До това ни докараха служебното правителство и редовния кабинет. Няма полезен ход, нито се разплатиха с фирмите, нито направиха нови договори. Всяка една лъжа почна да пада като къща от карти", това посочи Александър Ненков, депутат от ГЕРБ.

Той допълни, че няма нито едно доказателство няма за "всичките лъжи, които говорят от година и няколко месеца, включително за инхаус поръчките се оказа, че няма нищо незаконно". 

„Вие забелязахте ли какво казват през последните седмици. Трябва да се плати на добрите фирми. Кои са добрите фирми? Това са фирмите, които са минали през канторите. В доклада на г-н Настимир Ананиев става ясно, че за едни фирми може да се плати 100%, за другите нищо. Не ви ли говори, че става дума за тежка далавера и корупция. Всички страдат", посочи още Ненков. 

Той изрази и остра позоция за дебатите в Народното събрание през последните дни. 

"Имат наглостта в последния ден на НС да се правят на загрижени хора как ще се поддържа пътната инфраструктура. Къде спахте 7 месеца?", допълни Ненков.