Жителите на квартал Прослав в Пловдив събраха подписка за поставянето на изкуствени неравности тип легнал полицай по ул. „Елин Пелин” пред детска градина в района. Те се свързаха с медията ни, тъй като необходимите подписи са събрани през 2022 г., заявлението е входирано в кметството на район „Западен”, но няма задвижване по случая.

„Организирахме подписка, в края на месец ноември входирахме заявлението в кметството на район „Западен” лично към Димитър Колев, но на 15.12.2022 г. получихме отговор от него, че то се праща към директора на ОП „ОКТ” Георги Стоилов. До момента не е обърнато никакво внимание на нашето искане. Притеснени сме, защото по улицата пред детската градина има шофьори, които развиват бясна скорост. Колко още трябва да търпим? Докато убият някое от нашите деца или възрастни роднини ли?”, възмутени са гражданите.

Те настояват на улицата да бъдат поставени 2 броя изкуствени неравности, тъй като така шофьорите ще намалят скоростта, с която се движат и предпоставките за инциденти ще се намалят.

Репортер на медията ни се свърза с кмета на район „Западен” Димитър Колев, който обясни, че тази година там ще бъдат поставени две повдигнати пешеходни пътеки – една преди детската градина и една след нея.

„По закон на основните улици не се поставят легнали полицаи, а повдигнати пешеходни пътеки. Очакваме да бъде отпуснат бюджет и започваме поставянето им на няколко места в града, като тези на ул. „Елин Пелин” ще бъдат с приоритет. Последно такива бяха поставени на бул. „Свобода”. Краен срок не можем да дадем, но със сигурност ще се случи в рамките на тази година, когато бюджетът бъде отпуснат, веднага започваме да действаме”, заяви той.

TrafficNews призовава шофьорите да карат със съобразена скорост, да спазват законите за движение по пътищата и да бъдат отговорни, както към собствения си живот, така и към този на останалите участници в движението.