Пловдив се сдоби с поредното сметище, което обгазява града. За системния проблем сигнализираха читатели на TrafficNews, които живеят в район „Северен”. Те твърдят, че в една от сградите, намиращи се до Ален Мак, живеят самонастанили се роми, които доста често са в основата на причиняването на пожари, като последният случай е от преди няколко дни.

Живущите в района твърдят, че най-редовно наблюдават как хора от малцинствата изхвърлят боклуците си в контейнера, който е предназначен за строителни отпадъци, след което ги запалват. Вследствие на това възникват пожари, които обгазяват целия район в черен и гъст дим, твърдят гражданите.

„Нямаме нужда от още едно сметище, което да обгазява града. Тези в Шекера и в Столипиново ни стигат. Не е нормално постоянно да виждаме как се издига черен дим над града и домовете ни и никой да не взима никакви мерки. Писна ни да вдишваме разнасящия се дим”, споделят граждани.

Хората в близост, настояват контейнерът да бъде премахнат, както и да бъдат взети мерки срещу хората, които са виновни за възникването на пожарите.

Това е поредният терен, който се превръща в нерегламентирано горящо сметище, което се среща и до КАТ в Шекера. Жителите на квартала системно горят гуми, въпреки категоричната забрана, подобна е и ситуацията в Столипиново.

Голям пожар над Шекера! Отново горят стари гумиЧерният дим се вижда и от други райони на града

Ново обгазяване на Пловдив! Горят гуми и боклуци в Столипиново

Наскоро читатели на TrafficNews сигнализираха и за друга критична точка, където също нерядко възникват пожари вследствие на зарязани боклуци, а именно пространството под моста до УХТ. Част от мостовете под тепетата са започнали да се превръщат в импровизирани сметища и домове на бездомници и наркомани. Предни дни избухна пожар под моста на булевардите „Марица“ и „Васил Априлов“ в района, като причина за това отново беше немарливостта на хората.

Голям пожар избухна до бензиностанция в Кършияка, огнеборци гасят стихиятаСухи треви са в основата на инцидента

Под мостовете в Кършияка: Импровизиран дом за бездомни и наркомани, тънещ в мизерияМиризмата е пронизваща, а гледката крайно неприятна, твърдят читатели

Снимки: