Пространствата под два от най-натоварените моста в Кършияка системно тънат в мизерия. За проблема сигнализираха читатели  на TrafficNews, които редовно преминават по този маршрут и всеки път гледката е една и съща. Предни дни пожар избухна под моста на булевардите „Марица“ и „Васил Априлов“ в района. Доста често там възникват пожари, като читатели смятат, че това се случва поради немърливостта на хората.

Най-редовно можем да видим разпилени спринцовки, кондоми, хартии, дрехи, шишета и други леснозапалими отпадъци, а преминаващите през моста, както и под него, често хвърлят фасове, които са в основата на голяма част от пожарите. Принуден си да минаваш през боклуците, защото от другата страна е невъзможно да се мине.

Друга критична точка е теренът под моста на Герджика. Там картинката не е по-различна. Отново попадаме на десетки изхвърлени отпадъци. Мястото се е превърнало в импровизирана тоалетна за бездомници и наркомани, твърдят читатели. Това прави изключително неприятно преминаването под и над моста, защото където и да се намираш – пронизващата миризма те преследва.  

Многократно са подавани сигнали до ОП „Чистота”, които чистят терена, но не след дълго гледката пак е същата. Според читателите ни е необходимо да се предприемат по-сериозни мерки, за да се предотврати постоянната поява на боклуци, и да не се превръща в сборище на клошари и наркомани.

Свързахме се с кмета на район „Северен” Стоян Алексиев, който заяви, че е провеждал многократни разговори за осигуряването на видеонаблюдение в най-критичните точки в района, но към този момент средства не са отпуснати. Той добави, че когато получат сигнали в районното кметство за проблем с бездомни, се работи съвместно с полицията и ОП „Чистота”. Предлага се дори и временен подслон на безпризорните хора, но голяма част от тях отказват и се насочват към друго място, коментира Алексиев.

Апелира към гражданите в случай, че попаднат на подобен проблем да отправят сигнали и до районното кметство, за да бъдат разрешени в максимално кратък срок.

Пространството под моста на УХТ:

Под моста на Герджика: