Спират движението по „Брезовско шосе“ в участъка между кръстовищата с бул. „Северен“ и ул. „Полет“ от 24 април Причината е възобновяването на археологическите проучвания  на разкритите при изкопните работи на обекта находки от праисторическата селищна могила „Яса тепе“.

Временната организация на движение ще е обозначена със съответните пътни знаци и указателни табели за алтернативни маршрути, осигуряващи   достъп до търговските обекти в зоната. От общината се извиняват на гражданите за причиненото неудобство и правят всичко възможно за по-скорошното завършване на обекта.

Ремонтът на „Брезовско шосе“  е част от Водния проект на Пловдив на стойност около 115 млн. лв. На 24 юли се очаква успешното му приключване.

Община Пловдив: Дъждовното време спря асфалтирането на „Брезовско шосе"След асфалтирането на този участък, ремонтните дейности ще продължат по булевард „Дунав"

Протестиращите на Брезовско шосе: Писна ни! Нямаме никакви клиенти, а само огромни разходиДесетки пловдивчани изразиха недоволството си от продължителния ремонт на трасето

Търговците от „Брезовско шосе” отчаяни – вижда ли се краят на сагата с ремонта?След отпускане на бюджет от Общината за археолозите, ще се възстанови и работа по участъка